•Хоол үйлдвэрлэлийн барилга байгууламж төлөвлөлтийн үед мэргэжил арга зүйн зөвлөгөө өгөх
•Монгол улсын хууль тогтоомж, дүрэм, журам, стандартад нийцүүлсэн зөвлөгөө өгөх
•Хоол үйлдвэрлэлд тавигдах хяналтын тогтолцоог ойлгоход мэргэжил арга зүйн зөвлөгөө өгч удирдлагын тогтолцоог нэвтрүүлэх
•Хүнсний бараа бүтээгдэхүүн худалдан авахаас хэрэглэгчийн тавагт олгох хүртэл гинжин хэлхээнд чанар аюулгүй байдлыг хянах талаар зөвлөгөө өгөх
•Цэс зохиох, хоолны жор (технологийн карт), илчлэгийн тооцоолол
•Зочлох үйлчилгээний барилга байгууламж төлөвлөлтийн үед мэргэжил арга зүйн зөвлөгөө өгөх
•Онлайн борлуулалтыг гадаад зах зээлд ямар сувгаар хийх талаар зөвлөгөө мэдээлэл өгч, бүртгэлжүүлэх
•Зочлох үйлчилгээний байгууллагын онцлог, хүний нөөцийн бүтцэд тохирсон үйл ажиллагааны журам гаргах
•Зочлох үйлчилгээний салбарт “Онцгой үеийн гарын авлага” хэрхэн хэрэгжүүлэх талаар зөвлөгөө өгөх
•Тогтвортой хөгжлийн ногоон бодлогын хэрэгжилтийн зөвлөгөө өгөх, хэрэгжилтийг хангах
•Зочлох үйлчилгээний салбарын онцлогт таарсан санамж, сануулга тэмдэг, тэмдэглэгээг байрлуулах
•Цэвэрлэгээ (Угаалга, Өрөө үйлчилгээ, Нийтийн талбайн) үйлчилгээний менежментийг тогтолцоог бий болгох
•Хоол ундаа, үйлдвэрлэл үйлчилгээний менежментийг бий болгох
• Хүлээн авалтын удирдлагын тогтолцоог бий болгох
•Засвар үйлчилгээ, ашиглалтын төлөвлөгөө гаргах, түүний хэрэгжилт
•Монгол улсын хууль тогтоомж, дүрэм, журам, стандартад нийцүүлэн зөвлөгөө өгөх
•Ажлын байрны эрсдэлийн үнэлгээг ажилчдад мэргэжлийн үг хэллэг багатайгаар ажилчдад ойлгомжтой байдлаар ойлгуулж, эрсдэлийн үнэлгээг хийх
•Үйлдвэрлэлийн осол, хурц хордлого судлан бүртгэх талаар мэргэжил арга зүйн зөвлөгөө өгч, бичиг баримтыг бүрдүүлж өгөх
•Хөдөлмөрийн нөхцөлийн үнэлгээ хийж байгаа байгууллагын жагсаалт, холбогдох дүрмүүдийг тайлбарлах
•ХАБЭА-н сургалт, зааварчилгааны талаар мэдлэг, мэдээлэл өгөх
•Хүний нөөцийн төлөвлөлт, ажлын байрны онцлогт тохируулсан менежментийн тогтолцоо
•Гал, гамшгийн менежментийн хэрэгжилтийн зөвлөгөө